[O2] TUTORIAL - Montaż podświetlenia przestrzeni na nogi
Zwiń
X
-
Byte 9 Bit 6 ja mam zaznaczony BCM mamy takie same ( moje kodowanie pare postów powyżej)
-
-
Jeszcze w 25 B możesz zaznaczyć że masz ledy. ( jeśli je masz )
odłączałeś aku? Przywracałeś licznik do ustawień?
U mnie pomogło właśnie zaznaczenie w B 9 komunikacji z Modułem Komfortu
Zostaw komentarz:
-
-
Poddaje się! Zrobiłem kolejne podejście do kodowania „footwell”, postępowałem zgodnie z instrukcją z kilku poprzednich postów, ale menu na MD jak nie było tak nadal nie ma :-/
Oświetlenie działa tylko przy otwartych drzwiach, a jego jasność mogę regulować tylko przez VCDS.
Sterownik CE 1K0 937 086 F, a całe kodowanie na poniższym filmie.
Ktoś to ogarnie?
Ostatnio edytowany przez mackowski; 3070.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale sobie przypomniał, sprawdził, potem wysłał wiadomość z kodowaniem i zadzwonił poinformować że działaZamieszczone przez krzynol Zobacz wpisktoś przy montażu i dokodowaniu licznika zapomniał o bordnetzu

Zostaw komentarz:
-
-
ktoś przy montażu i dokodowaniu licznika zapomniał o bordnetzu
Zostaw komentarz:
-
-
Swoją drogą ciekawe czy wspomniany przez Krzynola reset licznika domyślnie by zafajkował tę opcję?
bo jeśli tak to faktycznie reset licznika pomoże
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Chłopaki zagadka rozwiązana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okazuje się trzeba zakodować w CE 09 Bajt 9 i bit 3,
bo podczas swapowania licznika na MD automatycznie jest wyłączany, bo wcześniej auto miało niższą wersję licznika i centralna elektronika o tym pamięta.
To co na czerwono trzeba zaptaszkować!!!!
Wszystkim dziękuję za zainteresowanie tematem i mam nadzieję że innym tez się to BARDZO przyda..
DZIĘKUJĘ MARCIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MENU.jpg
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie, w piątek jadę na eksperyment do znajomego. Zobaczymy czy się zgodzi...Zamieszczone przez naver Zobacz wpisNa moje oko to po prostu nasz klon kabla tego nie ogarnia
Szkoda że to tak daleko od nas bo s chęcią bym pojechał zobaczyć forumowiczów i te piękne maszyny.Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisW takim razie na ogólnopolskim pomogę ogarnąć temat
Oczywiście tym kto będzie.
Ale nie ma jak...
Zostaw komentarz:
-
-
W takim razie na ogólnopolskim pomogę ogarnąć temat
Oczywiście tym kto będzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Generalnie jestem " niespotykanie spokojny człowiek " ;-) ale czasem mam takie myśli że najlepszy reset jest takim 25 kilogramowym młotkiem ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
Co jeszcze zauważyłem że np jak braknie płynu do spryskiwaczy mam komunikat i diodę ale nie mam sygnału dźwiękowego, a np w Golfie V i VI na MD sygnał jest.Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpisCuda wianki z tymi szafami
Po wymianie u mnie z kolei na maxidota zniknęlo wyświetlanie ikonki ręcznego na szafie
Ewidentnie potrzeba go zresetować i to sprawdzić.
Zostaw komentarz:
-
-
Spróbuj to wykonać nie w adaptacjach tylko w nastawach podstawowych (basic settings)
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam taki sam bordnetz octa 2fl z 2009 roku i mam menu footwelli.Zamieszczone przez naver Zobacz wpis
u mnie tak samo nie ma tego menu, ani komfort, ale BCM mam 1K0 937 086 F - z tym, ze czujnik zmierzchu i auto mam. CH/LH tez mam, ale wlaczone przez vcds.
Cuda wianki z tymi szafami
Po wymianie u mnie z kolei na maxidota zniknęlo wyświetlanie ikonki ręcznego na szafie ( co ciekawe self test zaświeca tą kontrolkę i jak ruszę z zaciągnietym recznym to na wyświetlaczu pojawia się komunikat a zaciągniętym ręcznym ale czerwona ikonka się nie zapala ;-) ).
I moge podeslać kodowanie mojego bcm-a:
Adres 09: Centr.zesp.elektr. (J519) Plik etykiet: AKP\1K0-937-08x-09.clb
Oznaczenie elementu SW: 1K0 937 086 F HW: 1K0 937 086 F
Komponent: BCM PQ35 M+ 020 0358
Weryfikacja: 00020000
Kodowanie: 46180AB89005009040580080350081E4036800AE434D8D605C 0420000000
Kod serwisu: WSC 73430 790 12345
VCID: 33642750923569D924-8066 oraz :
Adres 17: Zest.wskaźników (J285) Plik etykiet: 5K0-920-xxx-17.clb
Oznaczenie elementu SW: 1Z0 920 843 Q HW: 1Z0 920 843 Q
Komponent: KOMBI H05 0607
Numer seryjny: 00000000000000
Kodowanie: 110F01
Kod serwisu: WSC 73430 031 00074
Zbiór danych ASAM: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09 A04114
ROD: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09_004_VW25.rod
VCID: 46826E84F9A7EC7193-8012
Nie znaleziono błędów.Ostatnio edytowany przez yaroslawos; 44087.
Zostaw komentarz:
-
-
na moim filmiki 7:48 są adaptacje, kanał 27 akurat widać, wpisujesz w ten kanał numer 0 potem read, następnie wartość 000 w new value -> test - > save
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy pomóżcie.
Zróbcie zdjęcia i wstawcie w tym wątku jak zrobić adaptacje licznika w menu 17 instruments.
Muszę przywrócić przez VCDS licznik do ustawień fabrycznych.
Musze zrobić voś takiego :
w VCDS: 17 - Instrument - 10 Adaptacja - Kanał 0 - Wartość 000
a nie wiem jak, bo u mnie w programie nie mam gdzie ( albo nie umiem) tego wpisać.
Będę wdzięczny za pomoc razem z Kolega Naverem - będziemy próbowali uruchomić w naszych MD brakujące pozycje MENU.
Zostaw komentarz:
-
-
Coś ta literka w środku znaczy tak mi się wydaje.
No nic sprawdzimy wieczorem z Sebastianem.
Zostaw komentarz:
-
-
Krzyś jak zwykle świetny poradnik. Robiłem 100% jak w nim i Menu nie ma. :-(
Wyślij prosze na PRV jakie masz kodowanie licznika.
Zostaw komentarz:
-
-

Zostaw komentarz: